Over het coronavirus

De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. Op basis van de nieuwste overheidsmaatregelen rondom het coronavirus worden onze dienstregeling en serviceverlening aangepast. Uiteraard proberen we onze reizigers die afhankelijk zijn van het OV zo goed mogelijk van dienst te blijven. In het linkermenu vind je belangrijke onderwerpen met betrekking tot de maatregelen en wijzigingen in het OV rondom het coronavirus. Houd deze pagina in de gaten voor updates. 

Door de maatregelen van de overheid maken aanzienlijk minder reizigers gebruik van het OV. Er wordt gevraagd alleen met het OV te reizen als dat echt nodig is. Daarnaast willen wij ook de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers zo goed mogelijk borgen. Daarom nemen wij maatregelen om het aantal contactmomenten tussen onze reizigers en medewerkers te beperken, waardoor de kans op verspreiding van het coronavirus afneemt.

Update 23 april: aangepaste coronadienstregeling per 26 april in Almere

Vanaf 26 april passen wij de dienstregeling van de bussen van allGo en R-net (Keolis) opnieuw aan. Dit doen wij om beter aan te sluiten bij de vervoervraag. Zo gaan er bijvoorbeeld op een aantal tijdstippen meer bussen rijden om een betere verspreiding van de reizigers te krijgen. Hiermee kunnen wij beter voldoen aan de maatregelen die genomen zijn op advies van de RIVM zoals het houden van 1,5 meter afstand. Daarnaast starten we op een aantal lijnen onze dienstregeling eerder zodat (ziekenhuis)personeel de bus kan blijven gebruiken. Dit doen we ook op de zaterdag. 

Wij willen nog steeds benadrukken echt alleen te reizen als het strikt noodzakelijk is. 

De dienstregelingen van Syntus Gelderland, Syntus Overijssel, Syntus Utrecht en Twents zijn op 14 april opnieuw aangepast. Onze treinen rijden nog volledig volgens de standaard dienstregeling. Alle informatie over de aangepaste dienstregelingen, vind je op deze pagina. Houd rekening met gewijzigde vertrektijden en andere frequenties. Plan je reis (liefst maximaal 1 uur) van tevoren via onze reisplanner of 9292.nl. Hieronder zie je de actuele dienstregeling per regio: