Zelfstandig reizen met GoOV

GoOV is een app op een smartphone die mensen met een beperking of autisme helpt om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen. GoOV is simpel en intuïtief te gebruiken en begeleidt de reiziger van deur tot deur met looproutes, actuele OV-informatie en een noodknop om, indien nodig, hulp in te schakelen.

"Sinds ik ben begonnen met het reizen met de GoOV-app, is er een wereld voor mij open gegaan"
- Stefan -

Wat is GoOV?

GoOV bestaat uit drie onderdelen, namelijk:

De app
Kies uit een van de voorbereide reisbestemmingen. Vanaf dat moment begeleidt de app de reiziger tijdens zijn reis door aan te geven welke route moet worden gelopen naar de halte, hoe laat de bus of trein komt en bij welke halte hij moet uitstappen.

Het portaal
Een online webportaal voor de begeleider/ouder voor voorbereiding en beheer van reizen en contacten.

De hulplijn
Reizigers die meer begeleiding nodig hebben, kunnen continu passief of actief gemonitord worden. Als de reiziger tijdens de reis vastloopt, niet weet wat hij moet doen of in paniek raakt, dan kan hij via de hulpknop de Hulplijn bellen die hem telefonisch ondersteunt en eventueel een taxi inzet.

Samenwerking GoOV en Syntus

Op verschillende fronten werken GoOV en Syntus inmiddels samen. Zo heeft Syntus meegewerkt aan een pilot  met de Twentse zorginstelling Aveleijn en loopt tot eind 2015 een project in opdracht van de provincie Overijssel gericht op het leerlingenvervoer. In deze pilot werken wij samen met een aantal VSO scholen en gemeenten.

Gebruikmaken van GoOV?

GoOV werkt in heel Nederland en voor alle vormen van het openbaar vervoer, u hebt alleen nog een geldig vervoersbewijs nodig. De app kan ook een goed alternatief zijn voor WMO-vervoer, Leerlingenvervoer, AWBZ vervoer, enz.

In Twente werken al enkele gemeenten samen met GoOV. Wilt u weten of u of uw kind gebruik mogen maken van GoOV? Neemt u dan contact op met uw gemeente.