Keolis Nederland blijft in de provincie Utrecht rijden en introduceert haar grootste elektrische busvloot

11-6-2024
Vandaag heeft de provincie Utrecht bekend gemaakt dat Keolis Nederland het Utrecht Buiten contract opnieuw gegund heeft gekregen. Vanaf 14 december 2025 blijft Keolis de aankomende tien jaar het openbaar busvervoer in de provincie Utrecht verzorgen. Daar zijn we ontzettend blij mee! Het contract wordt uitgevoerd met een uitgebreidere dienstregeling en nieuwe, elektrische bussen.
 

Toegankelijker en duurzamer ov

We hebben een bieding gedaan met oog voor onze reizigers en medewerkers, waarbij we de toegankelijkheid en duurzaamheid van het openbaar vervoer bevorderen. Met ingang ven het nieuwe contract breiden we de dienstregeling verder uit. We bieden dus nog meer openbaar vervoer aan onze reizigers. De komende jaren introduceren we onze grootste elektrische busvloot ooit. Die bestaat uit meer dan 250 elektrische bussen. Daarmee dragen we bij aan een schoner klimaat voor de inwoners van de provincie Utrecht. We introduceren de elektrische bussen stap voor stap. Om de bussen te kunnen laden, leggen we op alle stallingen laadinfra aan. Ook hebben we concrete doelen gesteld om de toegankelijkheid van het ov in Utrecht te bevorderen. Daarbij gaan wij samenwerken met lokale organisaties en instanties. Met ons bod helpen we de provincie Utrecht vooruit om hun mobiliteitsvisie én duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. De naam Syntus Utrecht verdwijnt. Voortaan rijden we onder de naam en huisstijl van U-OV.
 

Vervoer vanuit het hart

Chris Hogeveen, CEO van Keolis Nederland: “Het behoud van de concessie Utrecht Buiten is fantastisch nieuws voor Keolis. Afgelopen jaren is de betrouwbaarheid van onze dienstregeling in Utrecht constant gebleven. Ondanks de grote tekorten op de arbeidsmarkt hebben we onze dienstregeling tot 2024 niet afgeschaald. Momenteel rijden we nog steeds 99% van de volledige dienstregeling. Daarnaast is onze klanttevredenheid in de concessie gestegen van een 7,6 in 2018 naar een 7,9 in 2023. Opmerkelijk is het hoge cijfer dat reizigers geven aan de klantvriendelijkheid van ons personeel. Dit ligt met een 8,5 ruim boven het landelijk gemiddelde. De inzet, flexibiliteit en betrokkenheid van alle collega’s die voor Syntus Utrecht werken is bewonderenswaardig. Met onze medewerkers werken we de aankomende jaren verder aan veilig, betrouwbaar en toegankelijk openbaar vervoer vanuit het hart.”
 

Over het contract

Binnen het contract valt het streekvervoer in de provincie Utrecht en stadsvervoer in Amersfoort. Het contract wordt uitgevoerd met meer dan 250 grote bussen en zo’n 20 buurtbussen. De busvloot wordt de komende jaren volledig verduurzaamd. Er werken ongeveer 650 buschauffeurs op 5 verschillende stallingen. Jaarlijks reizen er zo’n 17 miljoen reizigers met Keolis in deze regio. Keolis bedankt de provincie Utrecht voor het in haar gestelde vertrouwen en kijkt uit naar de verdere samenwerking. Vanaf woensdag 12 juni start een bezwaarperiode van zes weken. Na deze periode is de gunning onherroepelijk.